Brittas


OM BRITTAS PENSIONAT

Kanske är det Brittas Pensionats inbjudande soffor, detaljerna som minner om svunna tider eller den sprakande brasan som lockar fram husets lugn och harmoni. Känn dig som hemma, men fjärran från vardagens stress.

På Brittas Pensionat i Harads, Norrbotten bor och äter du i en hemtrevlig miljö från 30- till 50-tal, med vy över älven och skogen runt knuten.

Kontakta oss för offerter, bokningar eller om du har några andra frågor.

Varmt Välkommen in till oss!
Britta Jonsson Lindvall

Britta och Kent

Lapland Logo

RESTAURANG

Vår restaurang erbjuder delikatesser från det norrländska skafferiet och svensk husmanskost.

Så gott som alla råvaror är lokala och i största möjligaste mån ekologiskt odlade. Vår huvudleverantör av vilt ligger cirka en kilometer från pensionatet och heter Svantes vilt och bär.

Vår meny förändras från dag till dag beroende på tillgång och säsong då vi är väldigt noga med att alla ingredienser skall vara av bästa kvalité. Om du vill veta exakt vad som står på bordet idag så ber vi dig kontakta oss.

Skulle ni hellre njuta av bordsservering? Då kan vi självklart komponera en trerätters meny bara för er.

Frukost
Frukost serveras mellan 9.00 – 10.30. Boka annan tid vid behov.

Lunch
Bokas, minimum 10 personer.

Middag
Middag bokas, köket öppnar kl 18:00.

Kontakta oss gärna för mer information angående menyer eller speciella önskemål. Vi erbjuder även catering.

Restaurang

LUNCH

 

Vi tar emot bokningar för lunch  minimum 10 personer, pris 150 SEK/p

Vi erbjuder även catering. Minimum 10 personer

Enklast bokar du på telefon måndag-fredag kl. 09:00-15:00

Meny för dagen

 

En smak av design i dagens meny

 

I vår hemtrevliga restaurang förenas rena smaker från skog, sjö och fjäll med den svenska husmanskosten och traditionella rätter med ny twist. Treehotels rena enkla linjer och nordisk design speglas även i det som serveras i en unik meny för varje dag.

 

Vårt kök erbjuder dagens meny utifrån årstidens och dagens utbud. Vi arbetar med så närproducerade och ekologiska råvaror som möjligt. Vår huvudleverantör av vilt, Svantes Vilt och Bär, är en av Sveriges främsta i sitt slag. Att de finns bara några minuter från vårt kök innebär att vi kan anpassa vår meny efter säsong och tillgång till lokala råvaror av riktigt hög kvalitet.

 

Kontakta oss gärna om ni vill veta vad som serveras just idag, och låt smakresan bli en del av dina minnesvärda upplevelser från ditt besök hos oss.

 

Älgen

Den ståtliga älgen är vanligt förekommande i skogarna runt Brittas Pensionat och Treehotel. Under vintern vandrar de stora fjällälgarna ner mot skogslandet och kan ofta beskådas och beundras av våra gäster. Älgen äter endast vegetabilisk föda, som skott från löv- och barrträd, kvistar, svamp med mera. Älgens kött är smakrikt och serveras bland annat som biffar, älgköttbullar och som riktig festmåltid av filé eller stek med goda tillbehör.

Renen

Renen är en central punkt i det samiska samhället och en utpräglad överlevare i arktiskt klimat. Dess päls består av ihåliga hårstrån som skyddar mot kyla. Klövarna är utformade för att ta sig fram i snö och kunna gräva fram lav från marken. Renar ägs av renskötande samer som följer renen genom året och dess vandringar mellan sommarbete, vinterbete och kalvningsland. Renen strövar fritt i skog och fjäll i stora hjordar. Bli inte förvånad om de plötsligt står på gården utanför oss och hälsar på er.

 

Renen är en finsmakare som äter olika lavar och en mängd gröna växtarter.  Det den äter i form av örter, svampar med mera, sätter sin prägel på köttet.

Sjaunjagravad renfilé och varm- och kallrökt renstek är stora delikatesser med mycket smak. Vår mustiga renskav är också populär bland både stora och små från världens alla hörn.

Röding

Den vilda rödingen lever i våra kalla klara fjällsjöar. Dess buk och fenor är röda och många tror att dess kött också ska vara det. Det är det ibland, men på den äkta vilda fjällrödingen färgas köttet beroende på föda. I vissa fjällsjöar är den betydligt ljusare än den odlade fisk som säljs i butiksdiskarna. Röding är en läcker matfisk och kan serveras både som stekt, halstrad, rökt och gravad med varierande tillbehör.

 

 

 

 

BOENDE

Att bo på Brittas Pensionat är en resa i tiden. Pensionatet som är kulturskyddat har originaltapeter från 50-talet i flera rum. Varje rum har sin egen känsla och många av våra gäster hittar sitt eget favoritrum.

Ta av dig skorna och tassa ner till köket för en kvällssmörgås, och kryp upp i sängen med en husmodern från tiden då det begav sig.

Brittas Pensionat har 9 rum med plats för totalt 16 bäddar. I alla rum finns möjlighet för internet-uppkoppling. För de rum som saknar dusch och toalett finns detta i korridoren samt i relaxavdelningen.

Boende Boende

KONFERENS

Konferera med skogen och Luleälven inpå knuten i kulturmärkt miljö. Njut av mycket och god mat. Vi tillgodoser önskemål om tema, överraskningar, inom- och utomhusaktiviteter, underhållning med mera.

Här arbetar ni ostört och kan låta kreativiteten flöda fritt. Ni har anläggningen för er själva.

Konferenserbjudande
Konferens för grupper upp till 20 personer i pensionatmiljö. Konferens för grupper upp till 6 personer i Dragonfly, Treehotel. Erbjuder kreativt mötesklimat i exklusiv miljö.

Restaurang

Trådlöst bredband-fritt att använda

 

 

Treehotel
Konferensen går att kombinera med övernattning i Treehotels rum.